Sfeerverlichting N. Markt

Binnen enkele dagen zal ook de Nieuwe Markt worden voorzien van feestverlichting, dat meldt de SP op haar website. Dit gebeurd nadat de SP en PvdA vragen hadden gesteld aan de verantwoordelijke wethouder. Ook raadslid Marniel Engelen van Weert Lokaal trok aan de bel.

De ondernemers van het plein trokken aan de bel bij de SP. Dit gebeurde nadat de gehele binnenstad werd voorzien van feestverlichting behalve de Nieuwe Markt. Wethouder Litjens gaf afgelopen week aan dat er wat dingen mis zijn gegaan. Boven het plein zijn vorig jaar bijvoorbeeld staalkabels gespannen waar verlichting en versieringen aan opgehangen kunnen worden. Vanwege de kermis eind september zijn deze kabels verwijderd en om onbekende reden na afloop niet meer teruggehangen.

De kabels zijn nu terug en ook de feestverlichting komt eraan. De SP meldt dat er zelfs nieuwe verlichting is besteld die snel klaar zal zijn en betaald wordt uit een potje dat gereserveerd is voor straatverlichting. De oude feestverlichting bleek niet meer bruikbaar.

SP en PvdA hadden beiden het probleem opgevangen en trokken samen op in hun vragen. Ook raadslid Marienel Engelen van Weert Lokaal was het gemis opgevallen. “De ondernemers zijn tevreden dat de feestverlichting alsnog opgehangen wordt zodat deze winter ook op de Nieuwe Markt gezellig verlicht is”, zo meldt de SP op haar website.