Donderdag 27 november zet burgemeester Jos Heijmans van Weert zijn handtekening op de QSL-kaart die door de Weerter zendamateurs is ontworpen voor hun speciale radio-actie PA600WRT. De kaart wordt verstuurd naar de zendamateur waarmee de burgemeester via de ether contact heeft gehad tijdens de officiële verjaardag van Weert op 11 mei.

De hele maand mei hebben vijf Weerter zendamateurs de special call PA600WRT via de ether uitgezonden in het kader van de 600ste verjaardag van Weert. Wil Frenken, Jean-Pierre van der Linden, Joost Strijbos, Stefan Goth en Hans-Jürgen Hartmann hebben in totaal 2.750 radioverbindingen gemaakt en alle continenten bereikt op verschillende frequenties en golflengtes. Het hoogtepunt was het radiostation dat op zondag 11 mei op het dak van het stadhuis was ingericht en waar burgemeester Jos Heijmans verbinding legde met de zendamateur Jac Smeets uit Linne.

De QSL-kaart is een ansichtkaart die ter bevestiging van het contact tussen twee zendstations wordt verstuurd. Het versturen van de kaarten gebeurt door inwoners van Het Dorp, een bijzondere wijk in Arnhem, waar Mies Bouwman in 1963 op televisie een inzamelactie voor hield.

10 REACTIES

  1. ach dat is nou een mooi gebaar van de burgemeester heeft hij zijn bureau van 10.000 euro ingeruild voor een campingtafeltje.

  2. Wereldwijd kontakt leggen op het dak van het gemeentehuis met een amateur uit Linne ??? Bij helder weer kun je hem bijna zien!
    wat krijgen we nog meer, flessenpost, postduivenpost, radiogolven door het heelal.
    ludiek, uniek, ik ben blij als het straks 1. januari 2015 is.

  3. Die stookinstallatie op de achtergrond, ziet er nog best goed uit. Die zou nu ook wel stof staan te happen in het oude gemeentehuis (hoewel, uit andere berichten blijkt, dat-ie nog best intensief gebruikt wordt). Wat ik wil zeggen, wat zonde, dat ze hier vertrokken zijn met achterlating van dit soort zaken. Ooit overwogen om wat zaken tweede hands te verkopen? Waarschijnlijk niet want niemand die zich verantwoordelijk voelt.

  4. Bedenk een onderschrift bij deze foto. De winnaar krijgt een gratis geheel verzorgde voetreis met gids door het Mausoleum in Weert.

Comments are closed.