Weert600 gaat wereldwijd

Donderdag 27 november zet burgemeester Jos Heijmans van Weert zijn handtekening op de QSL-kaart die door de Weerter zendamateurs is ontworpen voor hun speciale radio-actie PA600WRT. De kaart wordt verstuurd naar de zendamateur waarmee de burgemeester via de ether contact heeft gehad tijdens de officiële verjaardag van Weert op 11 mei.

De hele maand mei hebben vijf Weerter zendamateurs de special call PA600WRT via de ether uitgezonden in het kader van de 600ste verjaardag van Weert. Wil Frenken, Jean-Pierre van der Linden, Joost Strijbos, Stefan Goth en Hans-Jürgen Hartmann hebben in totaal 2.750 radioverbindingen gemaakt en alle continenten bereikt op verschillende frequenties en golflengtes. Het hoogtepunt was het radiostation dat op zondag 11 mei op het dak van het stadhuis was ingericht en waar burgemeester Jos Heijmans verbinding legde met de zendamateur Jac Smeets uit Linne.

De QSL-kaart is een ansichtkaart die ter bevestiging van het contact tussen twee zendstations wordt verstuurd. Het versturen van de kaarten gebeurt door inwoners van Het Dorp, een bijzondere wijk in Arnhem, waar Mies Bouwman in 1963 op televisie een inzamelactie voor hield.