Sporthelden in de spotlight

Foto’s – Vrijdag vond in de Poort van Limburg de presentatieavond plaats van de Stadsagenda Weert in Beweging 2015. Naast het presenteren van de agenda werden de Weerter sporthelden gehuldigd die afgelopen jaar op bijzondere wijze topprestaties hebben geleverd.

Voor het eerst werd op grootse wijze een sporthuldiging door Weert Media Groep georganiseerd voor de Weerter sportkampioenen van het afgelopen jaar. Dit als één van de acties die zijn voortgekomen vanuit een interactieve beleidsontwikkelingstraject met bedrijven, onderwijsinstellingen, zorg/welzijn, sportinstellingen en overheid (“Sport en beweegbeleid 2.0 “). De sporters kregen een welverdiende podiumplek en prijs aangeboden door de Gemeente Weert, Weerter Sportraad en Weert Media Groep.

Naast de de presentatie en huldiging vond er een grandioze veiling plaats van de kunstwerken van PSW. De veiling van de kunstwerken van PSW was in handen van Lennart Stultiens en de presentatie gebeurde door Ricardo Ras. De muzikale omlijsting werd verzorgd door The Oaken Towels en dansers van Dansschool Fresh zorgden voor de bijzondere dansacts. Een bijzondere rol was weggelegd voor Sinterklaas en Dr. JoeHoe. Samen wisten ze de show te stelen tijdens de bijzondere avond in de Poort van Limburg.

Burgemeester Heijmans en wethouder Gabriels waren tijdens de avond aanwezig en zij roemde de dames van Weert Media met het feit dat zij de sporters huldigden. Het college van B&W kreeg van Weert Media een doek aangeboden met daarop alle sporthelden van Weert. Dit canvasdoek krijgt een mooie plek in het stadhuis.

De veilig bracht een bedrag op van 5130 euro voor het goede doel. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Dr. JoeHoe de vrolijke ziekenhuisdokter van het St. Jans Gasthuis en naar het sportkampioenfonds voor sporthelden uit Weert.

Bekijk een sfeerimpressie.