Achtervolging tot in Belgie

Foto – De politie van Weert heeft vrijdag een verkeerscontrole uitgevoerd waarbij ze te maken kregen met een tegenstribbelende automobilist, zo meldt de politie Weert via Facebook.

De automobilist ging er vandoor en de politie zette de achtervolging in waarbij meerdere politievoertuigen werden ingezet. Tijdens de achtervolging werd door toedoen van de verdachte automobilist schade ontstaan aan de politievoertuigen.

Tijdens de achtervolging bleek dat de kentekenplaten niet van de personenauto waren die ze achterna zaten. De bestuurder maakte haast richting de Belgische grens om zo de Nederlandse politie van zich af te schudden. De Belgische politie werd ingeschakeld, maar de bestuurder maakte een fout en vloog uit de bocht.

De auto werd klem gereden op Beligsch grondgebied waarna twee verdachten werden aangehouden. Achteraf bleek ook nog dat de bestuurder geen rijbewijs had en een illegaal steekwapen bij zich had. Een opsomming van strafbare feiten, zo meldt de politie. De Belgische politie is ook ter plaatse gekomen en heeft de verdachten overgenomen en voert het onderzoek uit.