Zwanen uit zwembad gered

Foto’s – De dierenambulance en brandweer zijn zaterdag in actie gekomen voor 3 zwanen die verbleven in het buitenbad van zwembad de IJzeren Man.

De zwanen wisten wel te landen in het zwembad, maar hun ‘baan’ om op te stijgen was te kort. Omdat de zwanen niet meer zelfstandig uit het zwembad konden komen werd de dierenambulance ingeschakeld. De medewerkers van de dierenambulance wisten samen met een medewerkster van het zwembad een zwaan uit het buitenbad te redden.

De andere twee zwanen lieten zich niet vangen en daarvoor werd de ondersteuning van de brandweer gevraagd. Samen met de medewerkers van de dierenambulance werden de zwanen met de grootste zorgvuldigheid uit het zwembad gehaald. De zwanen werden vervolgens los gelaten op de ligweide waarna ze vervolgens weer rustig over de IJzeren Man zwommen.
[nggallery id=2059]