Zwarte Pieten in de stress

Foto’s – Er zijn zwarte Pieten gespot op het gemeentehuis. Ze maakten een ongeruste indruk bij een voorbezoek aan Weert. In Weert was er geen sprake van een zwarte-pieten-discussie. Maar wat was er dan loos?

Uit navraag blijkt dat Sinterklaas nog geen uitnodiging had gekregen van burgemeester Heijmans om Weert te mogen bezoeken dit jaar, en dat terwijl Sinterklaas voor de 100e keer zou aanmeren in Weert.

Via een speciale tovertruc kwamen de zwarte Pieten aan in Weert en toen bleek het stadhuis aan de Beekstraat volledig leeg te zijn. Dikke stress natuurlijk. Uiteindelijk kwamen ze locoburgemeester Litjens tegen die de Pieten gerust stelde en meenam naar het nieuwe stadhuis aan de Wilhelminasingel.

Het werd niet duidelijk waarom de uitnodiging niet was aangekomen in Spanje, maar om de Pieten gerust te stellen kregen ze alvast de sleutels van het Sinterklaashuis aan de Markt dat ook dit jaar onderdak zal bieden aan de Sint en zijn Pieten.

Komende vrijdag zal op WeertTV de sinterklaasfilm met de gebeurtenissen rondom de verdwenen uitnodiging worden uitgezonden. De film wordt na het WTV-journaal uitgezonden en is gemaakt door S-E-P Productions onder regie van Ralf Driessens.