24-uurs schrijfmarathon

Op 10 december is het Franciscushuis in Weert één van de brandpunten van de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International. Honderden schrijvende mensen, muziek en cultuur, de hele dag en nacht. 10 december is de verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Maak het mee en doe mee in het Franciscus Huis, Biest 43a in Weert.

Iedereen is welkom. Je kan de 24-uurs uitdaging aangaan of een uurtje komen schrijven. Alleen of met een groep. Of met de kinderen die ook mee kunnen doen en een groetenkaart kunnen maken. Kom je met een grote groep? Meld je dan even, dan wordt er een tafel gereserveerd. Anders schuif je gewoon aan.

Schrijven en luisteren
Tijdens het schrijven van de brieven worden alle aanwezigen getrakteerd op muziek. Het entertainmentprogramma is de hele dag en avond gevuld met muzikanten, dichters, koren en nog veel meer. Gé Reinders sluit af op donderdagochtend 11 december.

Politici & Bestuurders doen mee
De hele dag door schuiven burgemeesters, wethouders en raadsleden uit Midden-Limburg aan. Ook de opening op woensdagochtend 10 december gebeurt officieel, door wethouder Paul Sterk van Weert.

Scholen doen mee
Op diverse opleidingen in Brabant en Limburg worden schrijfacties georganiseerd. Maar er zijn ook scholen die de actie in het Franciscus Huis ondersteunen. Citaverde verzorgt bijvoorbeeld de bloemversiering. Op het Gilde worden lessen gegeven en studenten opgeroepen om mee te schrijven en ook de leerlingen van Markeent schrijven mee.

Oproep voor de nacht
De marathon gaat 24 uur door, dus Amnesty zoekt nog mensen die ’s nachts aan kunnen schuiven. Politie, bewakingsdiensten, brandweer, artsen met bereikbaarheidsdienst, iedereen die ’s nachts toch wakker is, kom schrijven.

Woensdag 10 december vanaf 10.00 uur – Donderdag 11 december 10.00 uur
Franciscus Huis
Biest 43a
Weert