Schrijfmarathon van start

Foto’s – Vandaag is het Franciscushuis één van de brandpunten van de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International.

Vandaag is het de Dag van de Mensenrechten en dat betekent: honderden schrijvende mensen, muziek en cultuur, de hele dag en nacht. Iedereen is welkom. Je kan de 24-uurs uitdaging aangaan of een uurtje komen schrijven. Alleen of met een groep. Of met de kinderen die ook mee kunnen doen en een groetenkaart kunnen maken. Kom je met een grote groep? Meld je dan even, dan wordt er een tafel gereserveerd. Anders schuif je gewoon aan.

Tijdens het schrijven van de brieven worden alle aanwezigen getrakteerd op muziek. Het entertainmentprogramma is de hele dag en avond gevuld met muzikanten, dichters, koren en nog veel meer. Gé Reinders sluit af morgenochtend. De hele dag door schuiven burgemeesters, wethouders en raadsleden uit Midden-Limburg aan. Aan wethouder Paul Sterk was vandaag de eer om de marathon te openen.

Op diverse opleidingen in Brabant en Limburg worden schrijfacties georganiseerd. Maar er zijn ook scholen die de actie in het Franciscus Huis ondersteunen. Citaverde verzorgt bijvoorbeeld de bloemversiering. Op het Gilde worden lessen gegeven en studenten opgeroepen om mee te schrijven en ook de leerlingen van Markeent schrijven mee.

Woensdag 10 december vanaf 10.00 uur – Donderdag 11 december 10.00 uur
Franciscus Huis
Biest 43a, Weert