Autobrand bij woning

Foto’s – Maarheeze – Buurtbewoners aan de Gaffel in Maarheeze hebben zondagavond even angstige momenten doorstaan nadat een auto in brand vloog, die voor twee woonhuizen geparkeerd stond.

Omstreeks 23.45 uur werden de buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal op het woonhof. Enkele buurtgenoten dachten dat het om vuurwerk ging of een vliegtuig. De eigenaar van de auto had echter direct door dat er iets goed mis was en zag zijn auto in brand staan.

De eigenaar wist nog snel de handrem los te trekken zodat de auto de straat op rolde, de voorkant van zijn woning was echter al zwart geblakerd. Met een tuinslang begon men vast met bluswerkzaamheden. Toegesnelde brandweerlieden gingen de vlammen te lijf met schuim en water. Hoewel de brand beperkt bleef tot de voorkant, heeft het voertuig dermate forse schade opgelopen dat deze total-loss kan worden verklaard.

De politie heeft het voertuig laten afslepen door een bergingsdienst, hoogstwaarschijnlijk volgt een onderzoek om de oorzaak van de brand te kunnen vaststellen. Getuigen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien rond de Gaffel kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Foto’s door Foto Hammie.