Autobrand tijdens wandeling

Budel-Dorplein – Foto’s – Maandag omstreeks 15.45 uur zijn de brandweer van Budel en de politie gealarmeerd voor een autobrand aan de Hoortweg in Budel-Dorplein

De auto-eigenaren waren met hun honden aan het wandelen in het bosgebied doe een wandelaar hen erop attendeerden dat er een auto in brand stond aan de toegangsweg. Bij aankomst kon men niets meer doen dan lijdzaam toezien hoe hun Volkwagen Polo in vlammen opging.

Getuigen hebben een persoon zien wegfietsen in de richting van Gemeenschapshuis de Schakel, waarna ze de brandende auto aantroffen. Zij waarschuwde vervolgens de hulpdiensten en de brandweer was vervolgens snel ter plaatse om de brand te blussen.

De politie kwam eveneens ter plaatse en voerde een onderzoek uit. Als snel had met aanwijzingen dat het om brandstichting ging. Nabij de auto lag een plastic tas met daarin brandbare vloeistof. Tevens werd en een jerrycan aangetroffen.

De auto is total-los en werd afgesleept door een berger. De poltitie heeft sporen beilig gesteld. Onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de brandstichting. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Afgelopen nacht ging in Maarheeze ook al een auto in vlammen op, waarbij men uit gaat van een externe oorzaak. De politie legt vooralsnog geen verband tussen beide autobranden.

Bijdrage van Foto Hammie.