Boom redt vrachtwagen

Foto’s – Vanochtend belandde in Weert – voor de derde dag op rij – een voertuig in een sloot. Ditmaal was het een vrachtwagen op de Groothulsterweg, een zijweg van de Eindhovenseweg.

De chauffeur van de betreffende vrachtwagen was op weg naar het distributiecentrum van de Lidl. Hij pakte een afslag te vroeg (bij de Wildenberg) en kwam vervolgens op de parallelbaan van de Eindhovenseweg terecht. In de hoop op het juiste pad terecht gekomen draaide de chauffeur de Groothulsterweg in.

De bocht werd te krap genomen en vervolgens kwam de oplegger in de naastgelegen beek terecht. De boom bood vervolgens steun waarmee werd voorkomen dat de oplegger in zij geheel kantelde en de lading verloren ging.

Een bergingsbedrijf uit Venlo werd ingeschakeld om de oplegger weer op de weg te tillen. En met succes!