Sfeerverlichting Fatimahuis

Vanaf vandaag de toren en het glas in lood van het Fatima Huis te Weert verlicht tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Tevens is er sfeervolle LED feestverlichting aangebracht bij de entree en rond de toren.

De doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Ook zullen er concerten en evenementen worden georganiseerd. Onlangs heeft de Provincie Limburg een subsidie toegekend om dit prachtige gebouw weer in top conditie te brengen en het omliggende park zal worden omgevormd tot een stadspark. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de Gemeente Weert.

Tevens zal het Fatima Huis een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het convenant “FATIMA AAN ZET”,
een samenwerkingsprogramma voor en door de bewoners van de wijk Fatima in Weert, Wonen Limburg, Gemeente Weert, Punt Welzijn, Met ggz, Werk.Kom, S.G.L., Fatima Huis Weert, PSW en de Wijkraad Fatima, met als doelstelling een beweging op touw te zetten richting gemeenschappelijke maatschappelijke voorzieningen en activiteiten om de burger van Fatima langer in zijn wijk te laten wonen en participeren.

Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955. Architect was Pierre Weegels (samen met zijn rechterhand Theo van de Loo). Aannemer P.M.Gijbels en Zoon te Weert. In het gebouw bevinden zich een mooie mozaïek van Hugo Brouwer (grootste mozaïek van Nederland, 250m2), glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer, houtsnijwerk en keramiek van Cor van Geleuken, schilderij van Gard van Wegberg en een Fatima Kapel, die als devotiekapel gehandhaafd zal worden.

Fatima Huis BV, Coenraad Abelsstraat 31A
[email protected]
www.fatimahuis.nl
www.facebook.com/fatimahuis