TV zender L1 blikt in een bijzonder eindejaars- programma vanuit de Paterskerk in Weert terug op 2014. In de sfeervolle kerk, die is omgetoverd tot een lounge club, bespreken presentatoren Sander Kleikers en Kirsten Paulus met vier gasten de hoogte- en dieptepunten op nieuws-, sport- en cultuurgebied. Publiek is welkom bij de opnames die plaatsvinden op zaterdag 20 december tussen 17.00-19.30 uur.

De opnames worden twee thema-uitzending van het programma AvondGasten. Men blikt met de vaste panelleden terug op verschillende grote thema’s uit het afgelopen jaar. De panelleden aan tafel zijn o.a. Reginald Thal, Justine van de Beek, Funs Elbersen en Ricardo Offermanns. De opnames worden twee dagen na elkaar uitgezonden op L1TV, op 23 en 24 december van 17.53 – 18.25 uur (met herhalingen rond 20:53 en 22:53 uur).

Ook opnames in de binnenstad van Weert
Fabienne Nijsten is de ‘vliegende presentator’ van de eindejaarsuitzending. Van te voren worden er opnames gemaakt op de ijsbaan in de voormalige Franciscuskerk, op de markt bij de monumentale St. Martinuskerk en bij de expositie Rembrandt in Zwart-Wit voor gesprekken met onder meer Ronald van Vliet (stapte in maart uit de PVV), Frans Timmermans (als minister boegbeeld van de aanpak van de MH17 ramp, inmiddels eurocommissaris) en Wim van der Leegte (directeur VDL, redde Nedcar van de ondergang).

Publiek is welkom bij de opnames
Benieuwd hoe een tv-opname in zijn werk gaat? Je bent van harte welkom om bij de opnames van het eindejaarsprogramma aanwezig te zijn. De opnames vinden plaats op zaterdag 20 december en duren twee keer een half uur. De eerste opname is gepland om 17.30 uur, de tweede om 19.00 uur. Publiek dient minimaal een half uur voor de start van de opnames aanwezig te zijn. Je kunt als publiek dus aanschuiven van 17.00-18.00 uur of van 18.30-19.30 uur. Als je wilt mag je bij beide opnames aanwezig zijn. Publiek wordt niet bevraagd.

Loungen in de Paterskerk
De Paterskerk wordt tijdens ‘WintersWeert’ ingericht als ‘Lounge club 1461’ met comfortabele loungetafels en banken, uitmuntende wijn-spijs combinaties en verrassende cocktails. Het ‘pop-up’ restaurant wordt gehost door Hostellerie Munten uit Weert. Lounge Club 1461 is geopend van zondag 14 december t/m zondag 4 januari en is gelegen aan de Biest 43 in Weert.