Op Tweede Kerstdag reist de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert af naar Shanghai voor een concerttour. De tour start met een uitzwaaiconcert in het Munttheater op zondag 21 december voor eigen publiek. Dan wordt het Chinese programma gespeeld.

De harmonie gaat op uitnodiging van het Chinese ministerie van Cultuur met 80 muzikanten naar China. Tijdens vijf concerten brengen de muzikanten West-Europese cultuur naar China. Alex Schillings, dirigent van de ‘Kerkelijke’ zegt daarover: ‘Via muziek en kunst kunnen we twee verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Muziek en kunst kennen geen grenzen en worden overal verstaan’.

De concerten van de Kerkelijke Harmonie zijn al drie jaren op rij bekroond met een Weerter Podium Publieksprijs. Er zijn nog enkele kaarten te koop voor het uitzwaaiconcert in het Munttheater.

7 REACTIES

  1. Heeft onze burgemeester iets beloofd tijdens zijn zakentour? Bekostigen ze dit zelf of vanuit de gemeente? Lijkt me een leuk reisje! Succes!

  2. Oh nee, daar gaan weer. Maar dit keer op uitnodiging van de Chinezen.Daarna weer een uitnodiging van Nederland en de cirkel is weer rond.
    En dat allemaal om de West europese cultuur daar te krijgen.
    De chinezen hadden al een grootse cultuur duizenden jaren geleden, toen wij amper instaat waren een konijnenvel voor onze schaamstreek te bevestigen.

  3. Vrees niet lieve mensen, het kost jullie als burgers geen énkele cent. Er reizen al jaren goede Europese muziekgezelschappen af naar China voor een concerttour. Daar heeft onze Jos helemaal niets mee van doen. Deze PUitnodiging komt vanuit een heel andere hoek.
    Geweldige kans toch? En een mega organisatie om dit op poten te krijgen. Super!! Veel plezier allemaal!

Comments are closed.