Foto’s – Zondag 28 december 2014 stond in het teken van het slotevenement van Weert 600 jaar stad. Geheel in stijl kregen de Weertenaren deze dag marktrechten toegewezen door de burgemeester.

Van zonsopgang (8.47 uur) tot zonsondergang (16.35 uur) mocht iedere Weertenaar zijn koopwaar in de binnenstad verkopen. Niet met een kleedje op de grond, zoals op de Vrijmarkt maar op een marktkraam dat door centrummanagement werd aangeboden.

Het was maar goed dat men had gekozen voor een marktkraam. De temperatuur was waterkoud en het was dan ook bikkelen voor de verkopers. Toen na het middaguur eenmaal het zonnetje bleef schenen stroomde de binnenstad dan ook vol met bezoekers. Rond 14.00 uur was het topdrukte waaronder ook veel bezoekers uit Belgiƫ en Duitsland.

Op de markt werden tal van producten en lekkernijen aangeboden. Verspreid over de binnenstad vonden optredens plaats vol dans en muziek.

Bekijk een sfeerimpressie van het slotevenement.