Sportgala in beeld

Foto’s – Het Munttheater vormde maandag het decor voor de uitreiking van de belangrijkste sportprijzen in Limburg. In een tot de nok toe gevulde theaterzaal vond een bijzondere gala-avond plaats.

Tom Dumoulin (wielrennen) kreeg de titel ‘Sportman van het jaar 2014’. Hij liet Max Verstappen (autosport) en Mike Teunissen (wielrennen) achter zich, die overigens ook geen onverdienstelijke prestaties hebben geleverd.

Sportvrouw van het jaar werd Sabrina Stultiens (wielrennen). Zij was samen genomineerd met Maaike Caelers (triatlon) en Lieke Martens (voetbal).

Ondanks de topprestaties van Maaike Caelers werd de Weertse dit jaar geen sportvrouw van het jaar. Caelers kreeg de gelijknamige titel onlangs wel uitgereikt door de Nederlandse Triatlon Bond. Tevens wist de Weertse al twee keer eerder de award voor Sportvrouw van het jaar binnen te slepen.

De handballers van Bevo werden geëerd met de titel ‘Sportploeg van het jaar’. Zij waren samen genomineerd met Holyoke (zitvolleybal) en TV Simpelveld (tennis).

Handbikester Laura de Vaan viel in de prijzen in de categorie ‘Sporter met beperking’. Zij liet Iljas Visker (CP-voetbal) en Nicole den Dulk (paardensport) achter zicht.

Het sporttalent van het jaar werd judoka Lisa Müllenberg. Naast Lisa waren Mike Schloesser (handboogsport) en Luc Steins (handbal) genomineerd.

Tot slot kreeg Jan Meertens de ‘Sport Award – Oeuvreprijs‘ uitgereikt voor zijn geprezen inzet als volleybalcoach.

Bekijk een sfeerreportage.