Weert maakt zich op voor het slotevenement van het jubileumjaar ‘Marktrecht voor iedere Weertenaar’. De verwachting, mede afhankelijk van het weer, is dat het op zondag 28 december gezellig druk wordt in de binnenstad: vanwege het evenement Marktrecht, de expositie Rembrandt in Zwart-wit, de ijsbaan, winkelzondag en de vakantieweek.

Om alles in goede banen te leiden, is er een aantal spelregels, aldus Centrum Management Weert. “Wie zich van tevoren heeft aangemeld voor het Marktrecht kan zondag 28 december vanaf 07.30 uur de toegewezen kraam inrichten en vanaf zonsopgang (8.47 uur) zijn spullen verkopen.

Op ieder plein is een coördinator aanwezig voor vragen en ondersteuning. Vanwege de veiligheid is er geen stroom aanwezig. Gebruik van gas, olie of andere ontvlambare brandstoffen is niet toegestaan. Bij zonsondergang (16.35 uur) stoppen de verkoop en de optredens op de open podia. Kijk voor het programma van de open podia op www.weert600jaarstad.nl.

Opbouwen en afbreken
De kramen voor het slot Weert600-evenement worden op zondag 28 december in alle vroegte geplaatst in de binnenstad van Weert. Het opbouwen van de circa twee honderd kramen en de podia start vanaf 04.00 uur. Rond 18.00 uur worden alle marktkramen weer afgebroken.

Winkels eerder open
Meerdere winkels in de binnenstad sluiten zich aan bij het speciale Weert600-evenement en openen hun deuren eerder dan gebruikelijk op deze winkelzondag. In plaats van 13.00 uur al vanaf 11.00 uur. Ook de winkels in de Muntpassage zijn vanaf 11.00 uur geopend.

Bereikbaarheid en parkeren
De binnenstad blijft goed bereikbaar. Alleen het Stationsplein is afgesloten voor verkeer. Verder staan er verkeersregelaars bij een aantal kruisingen, die zorgen voor een veilige oversteek van de bezoekers. Alle officiële parkeergelegenheden zijn van ’s morgens tot ’s avonds geopend. Parkeren op winkelzondagen is gratis. Ook op 28 december. Verder is er een extra bewaakte fietsenstalling ingericht op het Kasteelsingelplein.

Bij slecht weer
De markt en de optredens vinden buiten plaats. Kleed u warm aan, want op 28 december is en blijft het winter. Er is geen alternatieve binnenlocatie. Bij heel erg slecht weer worden de markt en de open podia afgelast. Houd de website www.weert600jaarstad.nl in de gaten.

plattegrond_marktrecht_1280

4 REACTIES

  1. Het is geeeeen Koningsdag. Dat scheelt dus ongeveer 20 graden. Er zullen er veel kou lijden. Kom toch evengoed kijken voor de gezelligheid.

Comments are closed.