Storing door hennepkweek

Stramproy – Na een stroomstoring in de nacht van zondag op maandag heeft de politie maandagmiddag een hennepplantage in een woning aan de Horsterweg aangetroffen. Daarbij is een 28-jarige man uit Stramproy aangehouden.

In de nacht van zondag op maandag is er een stroomstoring geweest in Stramproy. De oorzaak lag bij een meterkast in een woning aan de Horsterweg. Bij controle bleek dat er een illegale aftakking van stroom aanwezig was in deze meterkast. Hierop heeft de politie een onderzoek ingesteld en maandag in een loods achter de woning een kwekerij aangetroffen.

Op twee verdiepingen was een plantage ingericht met in totaal 800 hennepplanten. De man die ter plaatse was is aangehouden als verdachte en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.