Veewagen gekanteld op A2

Foto’s – Woensdag omstreeks 8.30 uur had op de snelweg A2 bij Weert richting Eindhoven een ongeval plaatsgevonden.

Ter hoogte van hectometerpaal 204,0 was een veewagen met 3 runderen gekanteld. De runderen overleefden het ongeval. De brandweer werd ingeschakeld voor een technische bevrijding.

Met hydraulisch gereedschap werd het dak van de trailer afgeknipt waardoor de runderen de gekantelde trailer konden verlaten. De runderen waren rustig en vonden het wel prima in hun gekantelde veewagen en hadden een zetje nodig waarna ze veilig naar een andere trailer werden gedirigeerd.

Tijdens de reddingsoperatie werden beide rijrichting van de snelweg A2 tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De trailer is afgesleept door de berger waarna het verkeer weer langzaam aan doorgang kreeg.

[nggallery id=2131]