Afgelopen nacht heeft in Roermond een brand gewoed waarbij asbest is vrijgekomen. Dit is in delen van de binnenstad, zoals het stationsgebied, teruggevonden. Dit wordt schoongemaakt door de brandweer. Ook de brandweer van Weert is aanwezig in Roermond voor werkzaamheden.

Mocht je vanuit Weert de stad willen bezoeken, dan moet je rekening houden met vertraging. De binnenstad is deels afgesloten.

Het wordt bezoekers vandaag dringend aangeraden het centrum van Roermond te mijden. Dit om verspreiding van asbest in het gebied te voorkomen. In verband met een brand in de haven gisterenavond, is in een groot gedeelte van de binnenstad van Roermond asbest neergekomen. De Designer Outlet Roermond is wel gewoon bereikbaar.

Geen treinverkeer
Tijdens het schoonmaakwerk mogen er geen treinen stoppen in Roermond. Intercity’s tussen Weert en Sittard rijden dus wel, maar stoppen niet te Roermond. De Sprinter Maastricht-Roermond rijdt tot Echt. Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt, maar vermoedelijk tot na het middaguur en wellicht de hele dag. We hopen hier later in de ochtend meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Voor reizigers reizende vanuit Roermond of met bestemming Roermond is geen alternatief reisadvies. Grote delen van de binnenstad zijn afgezet waardoor er geen bussen kunnen worden ingezet.

http://roermond.nl/brand