Afgelopen nacht heeft in Roermond een brand gewoed waarbij asbest is vrijgekomen. Dit is in delen van de binnenstad, zoals het stationsgebied, teruggevonden. Dit wordt schoongemaakt door de brandweer. Ook de brandweer van Weert is aanwezig in Roermond voor werkzaamheden.

Mocht je vanuit Weert de stad willen bezoeken, dan moet je rekening houden met vertraging. De binnenstad is deels afgesloten.

Het wordt bezoekers vandaag dringend aangeraden het centrum van Roermond te mijden. Dit om verspreiding van asbest in het gebied te voorkomen. In verband met een brand in de haven gisterenavond, is in een groot gedeelte van de binnenstad van Roermond asbest neergekomen. De Designer Outlet Roermond is wel gewoon bereikbaar.

Geen treinverkeer
Tijdens het schoonmaakwerk mogen er geen treinen stoppen in Roermond. Intercity’s tussen Weert en Sittard rijden dus wel, maar stoppen niet te Roermond. De Sprinter Maastricht-Roermond rijdt tot Echt. Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt, maar vermoedelijk tot na het middaguur en wellicht de hele dag. We hopen hier later in de ochtend meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Voor reizigers reizende vanuit Roermond of met bestemming Roermond is geen alternatief reisadvies. Grote delen van de binnenstad zijn afgezet waardoor er geen bussen kunnen worden ingezet.

http://roermond.nl/brand

15 REACTIES

 1. Door de Roertunnel is het goed te doen. Hoefde niet in het centrum zelf te zijn,maar ivm werk buiten het centrum gebied.

  Wat ik overigens raar vind centrum kan je het beste mijden waarom het designer outlet dan wel open wat er in principe heel dichtbij zit.Zal wel commercieel belang zijn dan.

 2. Dat is het zeker. Want het kan niet dat het bij het station wel ligt en bij het outlet niet. Ze lopen teveel mis als ze dat sluiten . Geld is belangrijker als gezondheid

 3. @Bobonno :gaaap
  Roermond is nog altijd 100x beter dan hier dat uitgestorven Weert!

  Hoop voor alle mensen in en buiten Roermond dat de stad weer snel en veilig bereikbaar is

 4. Omdat de wind zo staat dat alles aan de “rechterkant” van het munsterplein is gevallen. Outlet centrum ligt juist helemaal aan de “linkerkant”

 5. Is het ook niet frappant dat het besmette gebied zich uitstrekt tot achter het station, maar de treinen wel gewoon door het besmette gebied mogen rijden? De asbestdeeltjes worden zodoende kapotgereden (meest gevaarlijke wat je met asbest kunt doen), meegezogen en het stuift aan alle kanten op. Bovendien kan het door de natte omstandigheden aan de bodem van de trein blijven plakken en zodoende meegevoerd worden naar plaatsen buiten het besmette gebied, tot in Maastricht en Alkmaar aan toe.

  Het is weer polderen geblazen.

 6. Es dae Bobonno meschien ‘n bitje zeek of hieët hae wat aan zien auge ? Kumptj zieker oet Remundj ? en zuktj in Wieert zien gelök ?
  Beej ôs zegge ze altied : Oet Remundj dao kumptj nog geine gooi-je hond vandaan !

  Dit is mijn uitspraak en daar moet U het mee doen !

Comments are closed.