Foto’s – Vandaag zal het laatste Weert-600 evenement plaatsvinden in de binnenstad van Weert. Ook dit evenement kent een unieke sfeer, maar het is vooral koud, bitterkoud.

De marktverkoop startte rond 8.47 uur en de meeste deelnemers stonden ook klaar met hun spullen om te verkopen. Het was vanochtend ijskoud met een temperatuur van circa -5 C. De Weertenaren hadden zich warm ingepakt en stonden te dansen om de kou te trotseren. Als echte marktkooplui lieten zij zich niet kennen. Ondanks de kou zit de sfeer er goed in.

Inmiddels is het zonnetje goed doorgebroken wat het allemaal wat aangenamer maakt. Sommige marktkramen worden op dit moment nog opgebouwd en ingericht waarna om 11.00 uur de burgemeester het evenement zal openen. Om 16.35 stopt de markt en wordt het jubileumjaar Weert 600 jaar stad officieel op de Markt afgesloten, onder het genot van oliebollen en warme gl├╝hwein.

7 REACTIES

 1. Er waren ook veel deelnemers die de kou niet trotseerden want er waren toch behoorlijk wat lege kramen. Heel teleurstellend voor diegenen die hebben aangemeld en niet meer ingeschreven konden worden.
  Weert 600 zit er in ieder geval met deze laatste activiteit definitief op.
  En nu dan maar snel weer terug naar de orde van de dag.

 2. Een mooie actie van 600 jaar Weert. Ik geloof echter dat de gemeente dit wel erg letterlijk opvat. 600 jaar geleden waren er ook geen medewerkers die de straten sneeuwvrij maken, dus waarom nu wel.

  Gewoonweg “gemiste kans Weert”. Je organiseert iets maar doet niets aan toegangelijkheid en veiligheid. Jammer, jammer en nog een jammer.

  Ik hoop wel dat een eerdere opmerking langzaam waarheid gaat worden: Heijmans wanneer stap je nou toch eens op !!!!!

 3. De volgende keer hoeven ze ook niet meer zo vroeg te beginnen want om halftien liep er nog bijna niemand. Met hier en daar een klein plukje kramen over de hele stad verspreid ontbrak de marktsfeer. Vooral bij de kerk zag het er armoedig uit. Het Stationsplein was een positieve verrassing.
  Waarom de muziek weer zo hard moest, met het publiek op nog geen 5 meter afstand, blijft mij een raadsel.

 4. De volgende keer,dat is dan in 2614. Tenminste als het iedere 600 jaar gevierd wordt. Dan blijf ik lekker liggen.
  Als onze Jos er dan nog is, draai ik mij om in mijn graf.

 5. Joa…! Ich snap ut aug nieet….dea keihaarde muziek van det menneke ( ich dacht unne diskzjokkie) oppe nowe merentj. Bekindje van mich, haaie oppe nowe merentj unne kroam 10 meater aafstand van dea diskzjokkie…di-j haaje smiddes al pien aan eur oere……..

Comments are closed.