Op 31 december hebben WeertFM en Midden-Limburg Actueel een nieuwe TV-zender gelanceerd onder de naam MLATV.

MLATV vervangt WeertFM televisie en zal de komende maanden een groeiend aanbod aan televisie-programma´s bieden. MLATV toont een deel van de zendtijd tekst-TV met verwijzingen en nieuws van de samenwerkende mediapartijen uit Weert: Weert de Gekste, Midden-Limburg Actueel, als mede landelijk nieuws. MLATV is verbonden met een aantal webcams, waarmee ´zicht op de stad en de regio´ wordt geboden. MLATV zal op gezette tijden themaprogramma´s uitzenden, o.a. rond oud en nieuw en rond carnaval.

MLATV is een resultaat van de samenwerking tussen WeertFM en Midden-Limburg Actueel. In een eerder stadium legde WeertFM deze samenwerking voor aan het Commissariaat voor de Media en kreeg groen licht om op deze manier een publieke regionale TV-zender te lanceren.

Samen met Weert de Gekste en Weert TV tekenden de vier samenwerkende mediapartijen uit Weert op 13 november jl. een intentieverklaring om te komen tot een verdergaande samenwerking in de regio, onder de naam Mediacentrum Midden-Limburg (MCML). Zij presenteerden aansluitend een visie op mediaontwikkelingen in Midden-Limburg aan de Limburgse gedeputeerde van Dijk. Doel is om te komen tot een sterke samenwerking tussen de verschillende media-aanbieders in Midden-Limburg. Het kernteam bestaat uit de private en publieke mediapartijen WeertFM (radio), Weert de Gekste (internet), Weert TV (televisie) en Midden-Limburg Actueel (livestreaming).

MLATV kan worden bekeken via Ziggo (kanaal 40), UPC (kanaal 31), KPN (kanaal 592) en overige glasvezelaanbieder (kanaal 2064) en via http://content.streamone.nl/embedframe?account=y6rvJz&livestream=u2SioS02Af77

9 REACTIES

 1. Ik denk niet dat dat de bedoeling is, maar ik zie dat op termijn wel gebeuren. Weert TV heeft steeds minder te bieden en heeft ook minder uitzendingen dan voorheen. Ze hebben dit jaar zelfs een complete vakantieperiode gehad zonder nieuwsuitzending. Voorheen waren die er wel, zelfs aangevuld met een extra zomerprogrammering. Dat geeft wel te denken.

 2. WeertFM = Radio
  MLA = Livestreams
  Weert TV = Televisie
  WeertdeGekste = internetnieuws

  Iedereen zijn sterkste punten dus lijkt me zo..
  Ik denk dat deze constructie elkaar zal versterken, met name de nieuwsvoorziening regionaal..

 3. Eindelijk! Het heeft TE lang geduurd voordat er een kanaal naast WTV kwam….
  WTV: steeds slechtere programmering, steeds slechtere presentatie!!

 4. tijdens vakantie en in de kerstperiode geen uitzendingen…..voorheen werden er tenminste nog leuke items uitgezonden in die periodes…..

 5. Vooral het WTV-journaal op donderdag is een regelrechte ramp.
  De presentatie is tenenkrommend! Nieuwslezen is ook een vak, als je het niet beheerst laat het dan een ander doen die dat wel aankan.

Comments are closed.