Aanrijding met letsel

Budel – Zondag omstreeks 12.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de kruising Meemortel – Burg. Van Houtstraat in Budel.

Door vermoedelijk een voorrangsfout was op de gevaarlijke kruising een aanrijding ontstaan tussen 2 personenauto’s. De brandweer van Budel, Maarheeze en de OVD werden opgeroepen voor assistentie maar deze werden vrijwel direct weer ‘ontalarmeerd’.

De sportieve auto kwam in tegengestelde richting tot stilstand tegen een paaltje. Aangezien er mogelijk sprake was meerdere slachtoffers kwamen 3 ambulances ter plaatse. De inzittende van de bus kwamen met de schrik vrij maar de jongeren uit de personenauto raakten wel gewond. Ze konden op eigen kracht het voertuig verlaten.

Omstanders, waaronder het personeel van het naastgelegen café, boden direct eerste hulp en hebben de slachtoffers in het café opgevangen. Zij zijn ter plekke onderzocht en behandeld, waarna ze per ambulance met licht letsel werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer rondom de drukke kruising, die bekend staat als zeer gevaarlijk, liep even vast maar ondervond verder weinig hinder van het ongeval.

De politie bood assistentie bij het regelen van de administratieve handelingen en maakte een proces verbaal op van de aanrijding. Ook werd bij de automobilist een blaastest verricht om te kijken of de persoon mogelijk alcohol genuttigd had. Een bergingsdienst kwam ter plaatse en heeft de beide auto’s afgesleept, deze waren total-loss. Het schoon vegen van het wegdek heeft enige tijd geduurd aangezien de brokstukken behoorlijk verspreid lagen. Eventuele getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie Cranendonck via telefoonnummer 0900-8844.

Bijdrage van Foto Hammie: