“Diep onder de indruk! Dat ben ik. Wat een geweldig jubileumjaar hebben we gevierd”? vertelt burgemeester Jos Heijmans van Weert gepassioneerd.

Voor, door en met Weertenaren
“2014 gaat de boeken in als een jaar waarin er heel veel te beleven was in Weert. De stad bruiste van evenementen; voor, door en met de Weertenaar. De inwoners van Weert hebben zich op hun best laten zien. Als vrijwilliger backstage, om evenementen mogelijk te maken. Als enthousiaste deelnemer, om te laten zien wat je kunt op sportief of muzikaal gebied. Als publiek, om te genieten van al het moois dat wordt neergezet. Weert600 bood voor elk wat wils en de weergoden waren Weert 600 jaar stad menig keer goed gezind. Ook een groot compliment en dankjewel aan onze sponsoren, bedrijven en media uit de regio zonder wie het jubileumjaar niet zo had kunnen stralen als het nu deed.”

Mijn persoonlijke hoogtepunt?
“Ik betrap me erop dat ik op deze veel gestelde vraag tot nu toe steeds een ander antwoord geef. Elk evenement blonk op z’n eigen gebied uit. Wat ze allen gemeen hadden? Betrokkenheid en Verbondenheid. Die woorden passen bij hoe elk evenement is opgezet. Met passie, door betrokken Weertenaren die vrijwillig samen iets moois wilden neerzetten. De energie van deze vrijwilligers is onbetaalbaar en een groot goed om te koesteren.”

Niet alleen feest gevierd
“Natuurlijk hebben we in Weert niet alleen maar feest gevierd dit jaar. Er moest ook ‘gewoon’ hard worden gewerkt en er is ook wel eens verdriet of teleurstelling. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de sluiting van de KMS. En ieder heeft zo zijn portie eigen, persoonlijke leed. Maar juist het vieren van wat we hebben bereikt in 600 jaar, herinnert ons eraan dat we dankbaar moeten zijn voor wat we hebben. En trots.”

“De Weertenaar heeft dit jaar weer van Weert leren houden. Ook vele bezoekers uit de regio evenals Duitsers en Belgen weten Weert steeds vaker te vinden. We hebben Weert heel gastvrij op zijn mooist laten zien. Gelukkig dat we ook in 2015 en verder nog veel hebben te bieden. Want het houdt niet op. 2014 was slechts het startsein!”

Fotoboek & tentoonstelling W600
“Onze 600e verjaardag is prachtig in beeld gebracht. Begin 2015 verschijnt er nog een fotoboek en een speciale tentoonstelling over Weert600 die ervoor zorgt dat we de herinneringen hieraan niet vergeten. Het fantastische jubileumjaar maakt mij een trotse burgemeester. Iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, bedankt!”

Burgemeester Jos Heijmans, gemeente Weert