Cafés op vingers getikt

De cafés die gevestigd zijn aan de Oelemarkt zijn op de vingers getikt door de gemeente Weert. Aanleiding is de alcoholcontrole die in de nacht van 10 op 11 januari werd uitgevoerd.

Tijdens de controle werden jongeren staande gehouden bij de Biester- & Stadsbrug. De minderjarige jongeren werd gevraagd om mee te werken aan een alcoholcontrole. Indien bleek dat men had gedronken werden de jongeren onderworpen aan een kort vraaggesprek.

In totaal werden 64 minderjarige jongeren gecontroleerd. Daarvan hadden er 48 gedronken. Tijdens het vraaggesprek werd gevraagd in welke kroeg men had gedronken en of ze zelf of door iemand anders de consumptie hadden verkregen. Buiten het feit dat men in de kroeg alcohol had gedronken hadden veel jongeren ook thuis al ingedronken.

Deze resultaten werden afgelopen week bekend gemaakt op het stadhuis. De horecaondernemers waren hierbij aanwezig en werden op de vingers getikt. Alcohol schenken aan minderjarigen is verboden.

Naar aanleiding van het gesprek bij de gemeente reageerde de eigenaar van café de Brouwer via Facebook. Men is genoodzaakt nog strenger toe te zien op de naleving van deze wet. Er mag geen alcohol worden geschonken aan jongeren onder de leeftijd van 18 jaar. Mocht het personeel toch ontdekken dat een minderjarige aan de alcohol zit dan wordt deze de toegang tot het café ontzegd.

De Brouwer roept jongeren op om hun verantwoording te nemen. Doet men dat niet dan brengt men de horeca in Weert in de problemen en moet de toegangsleeftijd worden verhoogd. Voorlopig wil men daar niet aan, maar “dat wordt een zware opgave. Zeker met de vasteloavendj voor de deur”, aldus de Brouwer.

Lees het bericht:
https://www.facebook.com/debrouwerweert/photos/a.141250259416599.1073741828.138742309667394/340277156180574/?type=1&theater