Gesprongen waterleiding

Foto’s – Een deel van Weert zit zaterdagnacht zonder water of heeft hinder van een lage waterdruk. De oorzaak is een gesprongen waterleiding in de Ruyterstraat in Leuken.

Het defect aan het waterleidingnet ontstond zaterdag- op zondagnacht omstreeks 2.00 uur. Ten gevolge van het lek kwamen de Ruyterstraat en de Tromplaan deels blank te staan. Buurtbewoners waarschuwde de politie die op hun beurt weer WML inschakelde.

Om 3.30 uur was een monteur ter plaatse om het lek te dichten. De komende nacht zullen er reparatiewerkzaamheden plaatsvinden zodat zondagochtend Weert weer kan genieten van een kopje koffie / thee en een goeie douche. WML verwacht voor 10.00 uur de werkzaamheden te hebben afgerond.

Mogelijk ondervind je na reparatie aan het leidingnet tijdelijk drukklachten of is er sprake van bruin, wit of troebel water uit de kraan. Dit is volgens WML niet schadelijk voor de gezondheid.