Uitgebrande stofzuiger

Soerendonk – Foto’s – Donderdag omstreeks 13.30 uur werden de hulpdiensten van Cranendonck massaal gealarmeerd voor een woningbrand aan het Eikenschoor in Soerendonk.

De brandweerkorpsen van Maarheeze, Budel, Valkenswaard en Leende werden opgeroepen, evenals de Officier van Dienst en de politie. Ter plaatse zou een uitslaande brand woedden in een woonboerderij, en al snel werd er opgeschaald naar de code middelbrand.

Eenmaal aangekomen bij de boerderij wachtten de brandweermannen een verrassing, ze hoefde enkel nog maar een nacontrole uit te oefenen. Achter de woning had namelijk een stofzuiger vlam gevat die onder de houten overkapping stond. De muur van de woning was zwart geblakerd maar de brand is niet overgeslagen op de boerderij. De nuchtere Brabander was namelijk niet voor 1 gat te vangen en ging de vlammen met een flinke dosis water te lijf en voorkwam zo dat zijn woning in brand vloog.

Na een korte inspectie door de brandweerlieden en een geruststellend praatje met de agenten was de rust weer wedergekeerd op de boerderij en keerden de aanwezige hulpdiensten huiswaarts. Eind goed, al goed!

Bijdrage van Foto Hammie: