Landheer Ruud

Foto’s – Ruud Meulen is zaterdag 10 januari 2015 onder grote belangstelling uitgeroepen tot Landheer van V.V. de Schäöpkes op Groenwoud.

De 27-jarige Ruud Meulen is een zoon van Henk van Tinus van Keijse Kaat en Grit van Feseine en Lizette van Jan van Koppe Kuuëb en Lies van Vöskes Sjang. Ruud is opgegroeid in de Kesselstraat op ‘t Groenewoud. Daar woont hij nog thuis met zijn ouders en zusje Margit.

Zijn grootste hobby is voetballen bij MMC Weert. Daar is hij “pinch hitter”. Ook slaat hij graag een balletje bij TC Altweerterheide en is hij ook te vinden bij zijn 2e huiskamer café de Stuiterbal waar hij dart en biljart.

Vastelaovundj is de grootste passie van deze hoogheid. Hij speelt al jaren de bonte avonden bij V.V. de Vêrkusköp en bouwt wagen bij BC Wieërters Echte.

Tijdens de vastelaovundjdagen krijgt Ruud ondersteuning van 4 adjudanten. Zijn eerste adjudant is Maikel Korten. Een oude schoolkammenraad van bassischool John F Kennedy en oud Landheer. Teven is hij lid van de jubilerende V.V. de Gelieëndje Stiek (1×11). Maikel woont samen met zijn vriendin Dominique Luys.

De tweede adjudant is Peter Paul Gereats. Een oude voetbalvriend. Peter Paul is een echte vastelaovundjvierder en lid van het jubilerende muziekgezelschap de Waerse Kuj (5 x 11).

De derde adjudant is Charlie Wijen. Ook hij is bonte avond artiest bij V.V. de Vêrkusköp. Samen poolt hij met de landheer bij cafe de Stuiterbal. Charlie woont samen met zijn vriendin Anka Peeters.

Lest best is de vierde adjudant: Dave Geelen. Hij is hoofd van de feestcommissie van het vierde voetbalteam van MMC Weert. Samen slaat bij met de landeer een balletje bij TC Altweerterheide. Hij is een echte heiknuiter.

De orde van Ruud Meulen:
“Met dieës daâg laote vae ‘m fleenk gaon, want vuuër dejje ’t wetj esj weer gedaon”