Achtervolging in Leuken

De politie heeft afgelopen nacht een auto achtervolgd waarbij geschoten is.

Er kwam een melding binnen over een personenauto die zich onttrok aan een snelheidscontrole en er met hoge snelheid en zonder kentekenplaat vanaf de Roermondseweg richting Nederweert vandoor ging. Er volgde een achtervolging waarbij diverse politieauto´s betrokken waren.

Op een gegeven moment was de auto geblokkeerd door twee politieauto´s, toen de verdachte auto plots gaf gas en met hoge snelheid richting agenten reed die nog net aan de kant konden springen. Daarop heeft een andere agent op de banden van de verdachte auto geschoten.

Na een korte achtervolging werd de auto op de Schutterijlaan aangetroffen zonder mensen erin. Een zoektocht naar de inzittenden leverde niets meer op. Er vielen geen gewonden bij het incident. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Archief WdG