Foto’s – Op zaterdag 10 januari 2015 is in het “Brökwagters Peliês” Arno Kursten uitgeroepen als Brökwagters Preens 2015 en zal de vastelaovuntj op Bosseve voorgaan als Preens Arno I.

Arno is 32 jaar oud, geboren en getogen op Husseve en een zoon van Jean en Mia Kursten van de Hushoverweg. Hij is in 2011 getrouwd met Anne en ze hebben een tweeling van bijna 3 jaar oud: Loet en Fiet. Samen wonen ze op de Boterbloemstraat 3. In het dagelijks leven is hij adviseur bij Bonten Advies op de Biest.

Arno heeft een seizoenkaart bij PSV en slaat graag een balletje op de squashbaan. De rest van zijn vrije tijd gaat op aan zijn grootste hobby: de vastelaovuntj. Arno is dan ook geen onbekende binnen de vastelaovuntj op Bosseve en omstreken. Hij is sinds 2000 lid van V.V. de Blutsknikkers, waarmee hij onder andere drie gouwe roggen in de wacht heeft gesleept. Ook bij de Brökwagters is hij al zes jaar als jeugdbegeleider actief en zit hij in het bestuur. Hij heeft zijn onderscheiding daarom ingesteld in de “orde van de Brökknikker”.

Hij zal de vastelaovuntj op Bosseve voorgaan onder zijn devies:
Noow effe gein euro’s en getalle, mer zès waeke knalle!

Hij zal hierbij ondersteunt worden door zijn adjudanten en mede-Blutsknikkers Gijs Luijkx, getrouwd met Janique Bosch, Pim Bensen en Inge Verhagen.