Zaterdag is in een goed gevuld buurthuis Moesel de nieuwe jubileumprins voor 2015 bekend gemaakt, niemand minder van Jack (I) Böskes.

Jack, een van de vier zonen van Wim en Nel Böskes is geboren en getogen op Weert Zuid. De nu 48-jarige hoogheid was altijd te vinden in en rond de Mauritsstraat met zijn vrienden om samen te voetballen en kattenkwaad uit te halen. Zijn grootste hobby’s waren dan ook voetballen en muziek maken. Als keeper heeft hij bij diverse clubs in de regio onder de lat gestaan.

Mede door te musiceren heeft hij kennis gemaakt met de vastelaovundj om deze te omarmen en tot op de dag van vandaag niet meer los te laten. Al op jonge leeftijd werd hij verliefd op een meisje. Inmiddels is Jack al 32 jaar samen met zijn vrouw Joyce.

Joyce is een dochter van Pierre Kneepkens en Loes Demelinne. Samen hebben zij twee kinderen, Nino van bijna 19 jaar en hun sweet sixteen Roma-Romana. Met z’n allen wonen zij in de Ernst Casimirstraat, maar ook aan het Moeselplein, waar zij volledig geïntegreerd zijn. In de zomer zijn ze daar, met of zonder BBQ, regelmatig met hun buurtjes te vinden op het plein. Zo is ook V.V.Moêzelplein ontstaan.

Werken doet Jack ook nog en wel als supermarktmanager bij de Emté supermarkt in Sint Oedenrode. Daarnaast vindt hij nog tijd om mij met veel plezier bezig te houden met het organiseren van evenementen voor o.a. harmonie Sint Joseph Weert Zuid, waar hij ook de tuba bespeelt, en voor MMC om keeperstraining te geven aan de jeugd. Ook organiseer ik (samen met oud prins Jozef van vorig jaar) het Jeugdboorebâl op Weert Zuid.

Gelukkig kan Jack, buiten de steun van Joyce, rekenen op zijn 4 adjudanten met hun partners. Dat zijn Ron Böskes met Wendy, Erik Puts, Erik de Ree met Helen en Rinaldo Koppen met Esther. De perfecte combinatie van muziek en vastelaovundj zijn voor Jack de Waerse Kûj, waar hij samen met Joyce, Nino, Erik Puts, Rinaldo en Esther deel van uit maakt. Daarom heeft Jack ook de orde ingesteld van “DE WAERSE KÔW”.

Aangezien Jack met een microfoon in zijn handen dikwijls de neiging heeft om lang te praten en omdat vastelaovundj draait om lol, flauwekul, samenhorigheid en plezier en hij dit met iedereen samen wil vieren, is zijn devies “NEET KÂLLE, MER KNÂLLE !”.