Kick-off 'Goed bezig Weert'

Foto’s – Zaterdag vond de Kick-Off plaats van het ‘Samenfonds 0495’ en de sociale marktplaats ‘www.goedbezigweert.nu’.

Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn heeft een digitale sociale marktplaats ontwikkeld: www.goedbezigweert.nu. Elkaar verbinden en versterken is het doel, iedereen kan namelijk ‘iets goeds doen’ voor een ander. Goedbezigweert.nu maakt het makkelijk en laagdrempelig om elkaar te vinden, te helpen en te versterken. Sinds kort is er ook een nieuw fonds in het leven geroepen, genaamd het Samenfonds 0495. Dit fonds biedt ondernemers, serviceclubs en andere fondsen de kans om mee te doen. Vrijwilligersorganisaties en goede doelen uit Weert kunnen hier terecht voor een donatie.

Deze beide nieuwe initiatieven werden zaterdag gepresenteerd in Het College. Wethouder Litjens verichtte de officiele opening waarna de aanwezigen mochten deelnemen aan verschillende workshops. Hier was voor ieder wat wils, met thema’s als social media, maatschappelijk betrokken ondernemen, succesvolle fondsaanvragen, burenhulp en het versterken van elkaar. Daarbij kon men zich inspireren op de ‘good practices markt’ waar Weerter ondernemers, vrijwilligersorganisaties en onderwijs lieten zien hoe zij maatschappelijk betrokken zijn.

Naast dit alles waren er prijzen te winnen en kon men genieten van optredens van The Big X en de band The Oaken Towels.

Bekijk een sfeerimpressie.