Sonja Blok is Weertenaar van het jaar 2014. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op 6 januari 2015 bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Mevrouw Blok heeft zich het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de Weerter gemeenschap. In 2010 startte zij als Centrummanager met als belangrijkste opdracht: de stad Weert promoten. In 2012 werd besloten om in 2014 te vieren dat de stad in 1414 marktrechten kreeg. Voor dit feest werd een jubileumprogramma gemaakt ‘van, voor, door en met de inwoners van Weert’.

Het Centrummanagement, onder leiding van Sonja Blok, voerde de regie over dit jubileumprogramma. Nu, direct na afloop van dit jubileumjaar, is de conclusie op zijn plaats dat de opdracht met verve is voltooid. Sonja Blok volgt Jo Beljaars op, Weertenaar van het jaar 2013.

18 REACTIES

 1. Zeg dat maar eens recht in haar gezicht. Och germ. Ja. Ze krijgt er voor betaald, maar ze maakt 80 uur in de week. Die andere 40 krijgt ze niet betaald maar doet ze omdat ze het beste voor heeft met Weert.

  Jammer dat mensen maar de helft weten van wat allemaal speelt en hoe vooral wat voor ellende Sonja en haar team hebben moeten doorstaan. Dik en dubbel verdiend.

 2. Jezus zeg zo wordt je dus weertenaar van het jaar ik dacht een brandweerman of politie agent of iemand die zich inzet voor de gehandicaptenzorg of gewone zorg voor ouderen nee omdat je weert gepromoot heeft met het 600 jaar feest waar ze het geld van. De arme burgers over de balk hebben gesmeten en voor wat sjonge geef het aan iemand die het echt verdiend

 3. Nou heb ik bijna een “badhandook” nodig om mijn tranen met tuiten te drogen. Als mevrouw Blok haar taak samen met haar team niet in 40 uur kan invullen, dan is er grondig wat mis in de organisatie van voorbereiding en uitvoering. Dan hebben we het eigenlijk over onkunde en mismanegement.Dan is het wellicht wel goed dat we de helft maar weten.
  Maar wie bepaalt nu uiteindelijk eigenlijk de uitverkiezing “weertenaar v/h jaar”?

 4. Sonja heeft hard gewerkt en met haar team een aantal leuke dingen op poten gezet. Soms was het wat te veel van het goede, zoals die herriedoos op de markt afgelopen maand.
  Doe het komende jaar maar een beetje rustiger aan. De schatkist is bijna leeg en Weert staat bijna onder curatele van de provincie.

 5. Altijd iemand van de gemeente let ook eens op andere mensen zoals marian de brigadier . Deze vrouw zal ook vast wel hard en veel werken maar maroan staat daar door weer en wind zelfs na haar ziekteperiode kon ze niet wachten om weer te beginnen en geloof me dat was niet niks

 6. Mevrouw Blok heeft hard gewerkt, maar dat hebben meer mensen! Het zou leuk zijn als er eens een ‘gewoon’ iemand Weertenaar van het jaar zou worden. En ook een ECHTE Weertenaar.
  Beide Weertenaren v/h Jaar tot nu toe hebben een harde G.

  Maar goed, veel zegt me zo een titel niet: Onze Burgemeester is gewoon een ‘titelfetishist’ met alle titels die Weert de afgelopen jaren in de wacht heeft gesleept en in het leven heeft geroepen.

 7. Sonja is een geweldige vrouw. Ik heb haar enkele malen persoonlijk ontmoet, ze is betrokken, vriendelijk en bekwaam. Ze heeft Weert zonder twijfel in haar hart gesloten. En ja, ze krijgt betaald voor haar functie, maar ook dan mag je wel eens in het zonnetje worden gezet. Haar enig minpuntje is het niet wieerts kunnen kalle. Sonja: Unne dikke preficiat!

 8. Haar inzet is onbetaalbaar. Laat het een voorbeeld zijn voor andere hoe het wel kan. Kritisch zijn mag en moet misschien ook zijn, maar een beetje respect mag ook wel lijkt me.
  Voor al die mensen die ook 80 uur werken maar die geen extra waardering krijgen mogen wellicht eens nadenken waarom niet. Is de ‘baas’ dan niet oplettend genoeg? Voor zover heb ik nog geen Centrum manager meegemaakt die dergelijke activiteiten heeft begeleid. Dan zou je het hele team van CM, alle medewerkers en organisatoren van Weert600 op een dergelijke manier moeten bedanken.. Ben nu eerlijk: dat kan toch niet?

 9. Nee,dat kan inderdaad niet.Dat zou teveel, veel teveel van het goede zijn. Je verricht je werk en daar krijg je voor betaald. Voor mij is er trouwens nog altijd een verschil of je ergens 80 uur mee bezig bent of 80 uur werkt voorzover deze telkens weer aangehaalde werktijden daadwerkelijk kloppen. Persoonlijk zou ik alle huismoeders/vrouwen nomineren, die maken 120 uur per week , iedere week, iedere maand, ieder jaar.

Comments are closed.