Herdenking in beeld

Foto’s – De aanslag in Parijs heeft bij de Weertenaren veel indruk gemaakt. Ook in Weert werd een bijeenkomst georganiseerd waar aandacht werd gevraagd voor het recht op vrije meningsuiting.

Op de Markt kwamen, ondanks het regenachtige weer, tientallen mensen bij elkaar om de aanslag te herdenken. Volgens de politie waren het er circa 125. Naast de Weertenaren en andere belangstellenden waren in het bijzonder ook de politie, journalisten, vertegenwoordigers van gebedshuizen en politiek uitgenodigd door de burgemeester van Weert. Allemaal gaven ze gehoor aan deze uitnodiging en sommigen hadden zelfs hun eerder gemaakte afspraken verzet.

Tijdens de bijeenkomst spraken o.a. Gerard Kessels, journalist en columnist van dagblad De Limburger, Burgemeester Jos Heijmans en gast van de burgemeester Eefje Stribos en raadslid Fanida Kadra. De Weerter cartoonist Rim Beckers kon niet als spreker aanwezig zijn, maar liet zijn pen spreken: http://bit.ly/1KpkbyA (PDF). De toespraken zijn terug te lezen via www.weert.nl. Na de toespraken vond een moment van stilte plaats.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=2224]