In 2014 is het NS-station van Weert 6 keer overgeslagen door een trein. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd overzicht van de Rijksoverheid.

In totaal stonden er 55.754 stops gepland voor het station in Weert. Daarvan werden er 6 overgeslagen wat neerkomt op 0,01%. Het landelijke gemiddelde ligt op 0,02%. Over heel Nederland gemeten is het aantal overgeslagen stations licht afgenomen. In 2013 werd Weert echter maar 2 keer overgeslagen.

Het overslaan van stations gebeurt om onderweg opgelopen vertragingen in te lopen. Deze gebeurtenis is voor de getroffen reizigers heel vervelend en levert hen hinder op. In sommige situaties is het overslaan echter de minst slechte oplossing, om olievlekwerking te voorkomen. De NS werkt aan een aantal maatregelen om minder vaak tussenstations over te slaan.

3 REACTIES

Comments are closed.