Foto’s – Vanavond wordt in café de Tramhalt de Koldergallereej 2015 geopend. Gisteren vonden de voorbereidingen plaats waarbij de kunstenaars hun werken ophingen in het café.

Tien kunstenaars van de Koldergallereej draaien weer op volle toeren met het thema ‘tussen kolder en kitsch’ als drijvende kracht. Er zitten wat verbijsterende resultaten tussen. Zelfs regelrechte museumwinkelkitsch van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan is al gesignaleerd.

De opening vindt vanavond plaats om 21.00 uur door burgemeester Jos Heijmans en de nieuwe Stadsprins. Iris van der Zanden en Ton Adriaens maken er een bonte opening van en Dennis Hendriks zingt een toepasselijk kolderliedje. Hoogtepunt is de jaarlijkse veiling met heringbieten op Aswoensdag 18 februari vanaf 20 uur, waarin alle kunstwerken door een deskundig publiek op hun waarde worden geschat.

Foto: Buro Beeldvang