Ingreep Nedermaaslaan

WML treft voorbereidingen om ook in de Nedermaaslaan in Weert een noodwaterleiding aan te leggen. Deze tijdelijke oplossing moet ervoor zorgen dat de bewoners van de Nedermaaslaan en omringende straten voorzien worden van water totdat de structurele sanering in de wijk gereed is.

De planning van deze werkzaamheden aan de Nedermaaslaan volgt op 23 januari. Omwonenden worden geïnformeerd zodra daar duidelijkheid over is. Vandaag begon WML met de aanleg van een nood-leiding in de Herenstraat in de wijk Groenewoud. Naar verwachting is die vrijdag 23 januari gereed.

WML gaat intussen door met de voorbereidingen om medio maart 2015 aan de slag te gaan met een structurele saneringsaanpak in de wijk Groenewoud. Op de planning staat de vervanging van zo’n 1,5 kilometer waterleiding in deze buurt. Over de definitieve planning, aard, locaties en volgorde van de sanering zal WML alle betrokken partijen tijdig informeren. Daarnaast lopen diverse onderzoeken naar de oorzaak van deze ongebruikelijke hoeveelheid lekkages.

WML doet er alles aan om de overlast die de bewoners ondervinden te minimaliseren. Prioriteit gaat momenteel uit naar het treffen van maatregelen om het aantal lekkages in dit gebied in te perken en bewoners te voorzien van water. Tijdens de werkzaamheden zorgt WML voor noodwatervoor-zieningen aan de Herenstraat en de Nedermaaslaan en deelt zij flessen water voor consumptie uit.