Woning- & 4 buitenbrandjes

Cranendonck – Foto’s – De hulpdiensten van de gemeente Cranendonck hebben gisteren een drukke nacht achter de rug gehad.

Omstreeks 22.00 uur kwam de eerste melding binnen voor de brandweer in Budel. Zij werden gealarmeerd voor een containerbrand aan de Vroonhof in Budel. Het betrof een container voor kledinginzameling dat vermoedelijk door vuurwerk in brand was gevlogen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur.

Omstreeks 22.45 uur werd de brandweer van Maarheeze gealarmeerd voor een woningbrand aan de Loop in Soerendonk. Het betrof een brand onder het dak van een nieuwbouwwoning waar de isolatie vlam had gevat. De hoogwerker van Valkenswaard kwam ter plaatse om samen met de brandweer van Maarheeze de brand te bestrijden. De brandbestrijding bleek een lastige klus en heeft enige tijd in beslag genomen. Er raakte niemand gewond.

Na middernacht omstreeks mochten de brandweerlieden 3 keer op pad voor buitenbrandjes. Allen veroorzaakt door vuurwerk. Het betrof de locaties Aan de Weyers in Maarheeze (0.30u), Boudiepark in Budel (0.50u) en de Lavendelstraat (1.30u) in Maarheeze.

Bekijk een fotoreportage van Foto Hammie: