Bandieten op Laarveld

Update – Bandieten weten inmiddels ook waar de nieuwbouwwijk Laarveld ligt. Het blijkt een interessante wijk voor dieven en oplichters, zo blijkt uit meldingen van bewoners.

Zo liep er onlangs een duo rond dat collecteerde voor Unicef. Ze gingen de deuren langs om geld op te halen, echter Unicef gaf te kennen dat zij op dat moment geen collectes organiseerde in Weert.

Afgelopen nacht werd iemand slachtoffer van een auto-inbraak. Niet de auto werd meegenomen, maar onderdelen zoals de airbags en het ingebouwde navigatiesysteem. De auto is in elk geval onbestuurbaar geworden en het brengt de nodige kosten en administratieve rompslomp met zich mee.

Het is om de haverklap raak in de nieuwbouwwijk. Men vraagt de medebewoners om extra alert te zijn en de sociale controle te verhogen. Wellicht dat een gezamenlijke Whatsapp-groep waarin buurtbewoners elkaar waarschuwen voor verdachte situaties een optie biedt.

Update: de schade van de auto-inbraak wordt geschat op 10.000 euro.