Botsing tegen vrachtwagen

Foto’s – De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 5.35 uur gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2 bij Weert.

In de rijrichting van Maastricht was ter hoogte van hectometerpaal 192,7 een bestelauto achter tegen een vrachtwagen gebotst. De bestuurders wisten hun voertuig veilig op de vluchtstrook te parkeren. Omdat de ernst van de situatie niet helemaal direct duidelijk was, werd uit voorzorg de brandweer van Nederweert en Weert gealarmeerd voor een mogelijke technische bevrijding.

Eenmaal ter plaatse bleek de ernst in dusverre mee te vallen dat de brandweer direct rechtsomkeert mocht maken. De bestuurder van de bestelbus wist op eigen kracht het voertuig te verlaten en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

De bestelbus raakte flink beschadigd. Bij de vrachtwagen was enkel een kapot lampje en wat krassen als schade te zien. De bestelauto is afgesleept door een berger en de vrachtwagen mocht zijn weg gevolgen. Het verkeer ondervond geen hinder van het ongeval.