De Stichting Architectuurlijk Weert nodigt je graag uit voor het eerstvolgende Architectuurcafé op dinsdag 3 maart aanstaande. Het onderwerp van dit café is de brandweerkazerne in Weert, welke begin 2011 is opgeleverd.

Gastsprekers zijn:

  • projectarchitect Wilco Scheffer van BDG Architecten en Ingenieurs uit Zwolle en
  • projectleider Rob van den Boom van Mertens Bouwbedrijf uit Weert.

Uit ‘De Architect’ van 7 februari 2012:
“Het nieuwe onderkomen van het brandweerdistrict Weert heeft een rol als districtskantoor en het is tevens de uitvalsbasis van de brandweer Weert. De kazerne, ontworpen door BDG Architecten staat op dezelfde locatie als het voormalige gebouw.

De beperkte locatie in verhouding tot het te realiseren programma was mede aanleiding voor een compacte organisatie. Zo hangen de instructieruimte, de kantine en de fitnessruimte op de verdieping als transparante volumes aan de staalconstructie van de remise. Binnen de compacte organisatie is een efficiënte organisatie en logistiek mogelijk, voor het functioneren van de brandweer van urgent belang.

Verbinding en zichtbaar
Transparantie, zowel in de buitenschil als intern, zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen van de brandweerorganisatie verbonden worden en dat het functioneren van de brandweer van buiten zichtbaar is. Het gebouw heeft door de markante vormgeving en stoere materialisering een herkenbare uitstraling. De gevels zijn uitgevoerd in gietijzeren panelen, die zijn voorzien van een opliggend, terugliggend of geperforeerd patroon.”

Het Architectuurcafé vindt plaats in de bovenzaal van de Weerter Bazaar, Markt 17 in Weert.
Datum: dinsdag 3 maart 2015
Aanvang: 19.30 uur
De toegang is gratis.