Kampioen pony's dressuur

De zwaarste klasse DZ2 bij het Limburgse Kampioenschap Dressuur pony’s werd een prooi voor de pas 15-jarige Eveline Bos uit Weert.

Bos, die de hoogste titel pakte met haar pony Hippique Media’s Valentino (10 jr v. Dournik Double), sloot zowel haar proef met een ruime voorsprong af. Eveline stond maar liefst 40 punten los van de nummer twee. Hiermee sluit ze haar pony-tijd bij de Limburgse kampioenschappen af. Ze heeft met al haar pony’s in alle klassen de titel behaald en nu ook met deze nieuwe pony heeft ze de titel weten te behalen. Eveline is bij de pony’s nu 14 keer Limburgs Kampioen geweest. Een geweldige prestatie.

Eveline rijd met Hippique Media’s Valentino pas enkele maanden in de DZ2 klasse en daarnaast rijd ze met deze getalenteerde pony veel (internationale) wedstrijden. Onlangs heeft ze ze ook de CHIO cup Assen gewonnen en behaalde ze ook de winnaarstitel bij de teamchallenge op Jumping Amsterdam. Eveline had zich samen met haar trainer Nicolette van Leeuwen heel goed voorbereid op dit Kampioenschap. Ze hoopt dat ze zich dit voorjaar kan selecteren voor deelname aan het Europees Kampioenschap voor pony’s in Malmo, Zweden, maar eerst gaat ze nu proberen om ook op het Nederlands Kampioenschap van 14 maart aanstaande goed te scoren.

Eveline zit de vierde klas VWO op het College in Weert. Als LOOT leerling wordt zij geweldig ondersteund waardoor zij haar internationale ambities waar kan maken. Eveline kan daardoor tijdens haar middelbare schooltijd haar topsport uitoefenen.