Cheque Charity Battle

Afgelopen woensdag is een cheque van maar liefst € 4415,- overhandigd door Raymon Truijen van Dansschool Fresh aan Domien Claessens van Stichting Kans op Toekomst.

Bij Dansschool Fresh, dat gevestigd is binnen Perron-C in Weert, werd zondag voor de eerste keer de Fresh Charity battle georganiseerd. Er waren breakdance battles en hiphop een aantal hiphop showcase wedstrijden. Een initiatief van dansschooleigenaar Raymon Truijen, waarbij het ingezamelde geld ten goede komt aan de Stichting Kans op Toekomst voor een dansproject in het Afrikaanse land Ethiopië.

In de ruimtes van Dansschool Fresh en Primal Performance gingen deelnemers met elkaar de strijd aan en het publiek werd getrakteerd op spectaculaire showcases. Juryleden, dj’s, presentatoren en ouders boden vrijwillig hun hulp aan. Mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers werd het evenement tot in de puntjes geregeld.

In totaal waren zondag ongeveer 600 bezoekers en deelnemers aanwezig. Niet alleen uit ons land, maar ook uit omringende landen België en Duitsland, en zelfs Engeland. De eerste Charity battle is dus erg goed bezocht en leverde veel geld op.

Na aftrek van kosten zoals inkoop consumpties, prijzen en zaalhuur, resteert € 3900 voor scholing en breakdance voor straatkinderen in Ethiopië. De organisatie wilt de Charity Battle jaarlijks laten terugkeren zodat het project in Ethiopië een langdurig bestaan heeft.