Afsluiting doorsteek

De gemeente Weert gaat binnenkort een aantal aanpassingen doorvoeren in de infrastructuur binnen de gemeente. Het gaat vooralsnog om 3 locaties.

Zo wordt de doorsteek op de Kasteelsingel afgesloten voor het verkeer. De doorsteek ter hoogte van de Hameij (zie foto) is ooit aangelegd voor de bereikbaarheid van het BAM/Wilma-kantoor. Dat kantoor heeft inmiddels plaats gemaakt voor de Hameij en dus is de doorsteek overbodig. Met het afsluiten van de doorsteek hoopt de gemeente de verkeersveiligheid te bevorderen.

Ook een klein deel van de Tobbersdijk wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een soort ‘fietssluis’ gerealiseerd. Het betreft het erf tussen de Vrakkerstraat en de Gerishof. De bewoners van de erf hadden zelf bij de gemeente hierom gevraagd en daar wordt nu gehoor aan gegeven. Het erf blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Verder wordt er een parkeerverbod ingesteld op de Willem van Hornestraat. De afgelopen tijd is de parkeerdruk enorm toegenomen waardoor de straat slecht toegankelijk is voor o.a. vuilniswagens en hulpdiensten. Het parkeerverbod geldt voor de zijde van de oneven huisnummers.