Huupkens IJs heeft tijdens de IJsvak 2015 bewezen dat zij wederom bij de TOP 5 beste ijssalons van Nederland horen. Met hun 2e plaats voor hun mooie ijscreatie ‘Zomer Bloesem’ en top 10 plek voor hun heerlijke yoghurt ijs hebben zij laten zien bij de landelijke top te behoren. Daardoor zijn zij tevens genomineerd voor Beste IJssalon van Nederland 2015. Frank Ceelen van Huupkens IJs is daarbij ook nog winnaar van de mooie titel “Vakman van het jaar 2015”.

De IJsvak 2015, het trefpunt in Nederland voor alles op het gebied van ambachtelijk ijs, vond op dinsdag 3 februari 2015 plaats in Uden. Aan deze nationale ijswedstrijd kunnen alle 600 ambachtelijke ijsbereiders meedoen die werkzaam zijn in een ijssalon in Nederland. Ambachtelijk ijsbereider Frank Ceelen van Huupkens IJs heeft hier het beste gepresteerd en won daarom de titel “Vakman van het jaar 2015”. De yoghurt ijs en de ijscreatie ‘Zomer Bloesem’ van Huupkens scoorde daarbij zo hoog dat zij hebben bewezen bij de top 5 van Nederland te horen. Hiermee zijn zij genomineerd voor Beste IJssalon van Nederland 2015.

De winnende ijscreatie ‘Zomer Bloesem’ bestaat uit yoghurt ijs, superfood ijs en bloedsinaasappel sorbet ijs. Een crème van bloedsinaasappel en gemarineerde bloedsinaasappel. Slagroom voor het lekkere warme mondgevoel en voor de bite een crumble van hazelnoot en yoghurt. Verder afgewerkt met een florentiner koekje, appelblossom en atsina cress en fijn suikerwerk van zuurtjes.

Ook genomineerd zijn: IJssalon Heinink uit Enschede, IJssalon De Hoop uit Blaricum, IJssalon Florence uit Nederweert en IJscafé Holland uit Uden.