Prijs voor IJssalon Florence

Nederweert – Dinsdag 3 februari was het ijsvak in de Markant hal In Uden. Tijdens deze ijsbeurs was ook de IJswedstrijd van de gouden ijscreatie. Wie maakt de mooiste ijscreatie van Nederland? Naast Huupkens viel ook, de bij Weertenaren geliefde, ijssalon Florence in Nederweert in de prijzen.

Er werd gejureerd op smaak, presentatie en productkennis, praktische haalbaarheid, uiterlijk en creativiteit en kostprijsberekening. Erg spannend allemaal. Er waren 24 deelnemers aanwezig die allemaal binnen 6 minuten 4 identieke coupes moesten bereiden.

Marjo Janssen heeft met haar IJscoupe Tagine de eerste plaats in de wacht gesleept! In deze coupe zit yoghurtijs, abrikozenijs en mascarpone-geitenkaasijs met walnoot en honing en hierbij komt nog een kleine tajine met lauw warme appel-vijgencompote afewerkt met een bolletje kataifi. Dit is de 3de keer dat IJssalon Florence deze titel wint.

Door ook bij de eerste 10 te eindigen bij de wedstrijd om de Gouden IJsspatel met de wedstrijdsmaak yoghurtijs is IJssalon Florence wederom genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar. Ook deze titel is al 3 keer door IJssalon Florence gewonnen.