Foto’s – De Marokkaanse ambassadeur, de heer Adelouahab Bellouki, en consul – generaal, de heer Mohamed Ben Taja, brachten donderdag een bezoek aan Weert. Het gezelschap van diplomaten werd gastvrij ontvangen door burgemeester Heijmans en de wethouders Gabriels en Sterk.

Na het ontvangst werd het gezelschap welkom geheten en mocht men kennis maken met de Weerter vlaai. De ambassadeur was vol lof over Weert. Hij prees het leefklimaat en de groene omgeving in Weert. Na het bezoek in het stadhuis ging de delegatie op bezoek bij de Marokkaanse moskee Nahda aan de Charitasstraat. Ook hier werd de delegatie gastvrij ontvangen en werd er kennis gemaakt met de Marokkaanse gemeenschap in Weert. De bijeenkomst in de Moskee werd druk bezocht.

Het doel van dit bezoek is kennismaking tussen de Marokkaanse ambassadeur en de burgemeester en versteviging van de banden tussen de Weerter Marokkaanse gemeenschap en de vertegenwoordigers van de Marokkaanse overheid. De Marokkaanse consul is eerder op bezoek geweest in Weert.

Bekijk een beeldverslag van het bezoek.