Strijd tegen fietsendiefstal

Archieffoto WdG

De politie in Weert is onlangs een ‘fietsen-project’ opgestart om het aantal diefstallen van fietsen terug te dringen en de daders te pakken.

De afgelopen tijd zijn in Weert veel fietsen gestolen en daarom heeft dit extra aandacht van de politie. Inmiddels heeft men via Facebook de eerste successen gepubliceerd. Zo heeft men afgelopen donderdag en vrijdag drie verdachte aangehouden in verband met fietsendiefstal en de handel in gestolen fietsen. Twee verdachten mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. De andere verdachte heeft inmiddels een taakstraf gekregen.

Ook dinsdag 10 februari werd een verdachte aangehouden in verband met een fietsendiefstal. Deze dief kreeg een geldboete opgelegd. De politie verwacht op korte termijn nog een persoon aan te houden die ervan wordt verdacht te handelen in gestolen fietsen.

Foto: Archief WdG