Politie int 4.280 euro op A2

Maarheeze – De politie hield donderdag 5 februari in Maarheeze op de A2 een verkeerscontrole. Tijdens deze controle werd voor ruim 4.000 euro aan openstaande boetes geïncasseerd. Eén automobilist probeerde aan de controle te ontkomen, maar werd kort daarna in Nederweert opgepakt.

De verkeerscontrole vond tussen donderdag 5 februari 9.00 uur en vrijdagochtend 3.00 uur plaats op de A2 bij Maarheeze. Bij de controle werd een ANPR-voertuig ingezet. Met de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Openstaande boetes
Zo’n tien personen liepen tijdens de controle tegen de lamp omdat ze nog boetes open hadden staan. In totaal inde de politie een bedrag van 4.280 euro aan openstaande boetes. Daarnaast werden twee bekeuringen voor niet hands-free bellen uitgedeeld, één voor een losliggende lading op een aanhanger en één voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Automobilist op de vlucht
Een 23-jarige automobilist uit Rotterdam negeerde een stopteken van de politie op de A2. Hierop heeft de politie de achtervolging ingezet. De auto kwam vervolgens tegen een paal tot stilstand ter hoogte van de kruising Rijksweg-Zuid met de Staterweg in Nederweert. De bestuurder nam de benen maar kon rond 12.30 uur op de Nederweertse Pannenweg, waar hij zich schuil hield in een zeecontainer, aangehouden worden. De auto werd voor verder onderzoek in beslag genomen. De man is verhoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. (zie ook: https://www.weertdegekste.nl/2015/02/1-aanhouding-tijdens-zoekactie-politie-nederweert-fotos/).