Veiling Koldergallereej

Foto’s – Onder het genot van roggebrood, haring en bier vond op Aswoensdag de veiling van de Koldergallereej plaats in Café de Tramhalt. De Koldergallereej is nog altijd een populair evenement in Weert want ook dit jaar hing men met de benen buiten.

Ook dit jaar gingen de kunstwerken als zoete broodjes over de toonbank. Het thema van dit jaar was “tussen kolder en kitsch”. Tien kunstenaars van de Koldergallereej gingen met dit inspirerende thema aan de slag en kwamen met de meest uiteenlopende creaties, van een schilderij met daarom de burgemeester in tranen tot het Meisje met de parel (en een piercing).

Alle kunstwerken werden door een deskundig publiek op hun waarde worden geschat. Voor sommigen werken werd 5 euro betaald, maar er gingen ook kunstwerken de deur uit voor tientallen euro’s. Daarnaast waren er ook een aantal gratis weggeefstukken. Deze werden verloot en dat gebeurde met de nodige hilariteit.

Tussen de bedrijven door kwam een afvaardiging van het Weerter Mannenkoor een hommage brengen aan oprichter en kartrekker Jan Tullemans in de vorm van het fameuze Slaolie-lied.